60 961

Valtion yhteisen rekrytointipalvelun, Valtiolle.fi, kautta on tänä vuonna hoidettu 2153 kaikille avointa rekrytointia. Avoinna oleviin tehtäviin on jätetty yhteensä 60 961 hakemusta. Kaikkiaan Valtiolle.fi-palvelussa on tänä vuonna vierailtu jo miljoonia kertoja.

Keskimäärin yhteen tehtävään on siis jätetty vajaat 30 hakemusta. Hakijoiden määrä vaihtelee kuitenkin paljon. Kaikkein eniten kiinnostavat kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden paikat, joihin haetaan ahkerasti myös Valtiolle.fi-järjestelmän kautta. Pidempiaikaisista tehtävistä kiinnostavimpia ovat alkuvuonna olleet toimistosihteerin, Maanmittauslaitoksen kirjaamissihteerin ja eräät Tullin tehtävät, joihin on jätetty jopa 300 hakemusta avoinna olevaa tehtävää kohden.

Valtiolle haetaan nyt asiakkuusammattilaisia

Tänä vuonna avoinna olleissa tehtävissä löytyy vain valtiolle tyypillisiä sekä yleisempiä nimikkeitä. Haussa on ollut esimerkiksi erityisen paljon asiakastyöhön liittyviä tehtäviä: asiakasneuvojia, asiakasohjaajia tai asiakaspalvelusihteerejä. Valtiolle on vuoden mittaan haettu myös kymmeniä henkilöitä asiantuntija- tai erityisasiantuntija-nimikkeellä.
Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus, Palkeet, ylläpitää valtiolle.fi-palvelua ja kehittää sitä yhdessä valtion virastojen ja VM:n kanssa. Kukin rekrytoiva virasto vastaa avoimia paikkoja koskeviin tiedusteluihin, mutta Palkeet auttaa hakijoita palvelun käytössä. Käytön tukea koskevia yhteydenottoja tulee Palkeisiin keskimäärin runsaat 300 kappaletta kuukaudessa.

Valtion yhteisestä rekrytointipalvelusta löytyy avoimien tehtävien lisäksi mm. tietoa valtiolla työskentelystä, työntekijätarinoita ja tietoa valtion organisaatioiden esittelyjä. Palvelussa voi myös tehdä hakuvahdin tai jättää avoimen hakemuksen. Valtiolle.fi-palvelu on esillä tänä syksynä esimerkiksi Walk for Jobs -rekrytointitapahtumassa syyskuussa ja Lakimiespäivien yhteydessä Oikkarimessuilla lokakuussa. Valtiolle.fi-palvelun uutisia kannattaa seurata myös palvelun Facebook- ja Twitter-tileiltä.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat: ,

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.