390 000

Cropped shot of an unrecognizable young woman using a smartphone outside

Kansalliseen Omaolo-palveluun on avattu koronavirustaudin oirearvio. Viikon luku 390 000 kertoo tähän mennessä (17.4.2020) täytettyjen oirearviokyselyjen määrän. Kysely on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja se on toteutettu yhteistyössä THL:n ja Kustannus Oy Duodecimin kanssa.

Koronavirukseen liittyvät yhteydenotot ovat lisääntyneet merkittävästi kaikissa terveydenhuollon kanavissa: puhelinpalveluissa, terveysasemilla ja yhteispäivystyksissä. Omaolon koronavirustaudin arvio mahdollistaa kaikille yhdenvertaisen palvelun ajasta ja asuinpaikasta riippumatta. Kyselyn avulla asukas saa nopeasti luotettavan tiedon omasta tilanteestaan ja tarvittaessa ohjauksen suoraan oikealle ammattilaiselle.

Koronavirustaudin oirearvio on saatavilla kaikille Suomen asukkaille, suomeksi ja ruotsiksi.  ​​Oirearviokyselyn toimintasuositukset ovat kansallisia ja niitä on täydennetty paikallisilla ohjeistuksilla, kun yhteydenotto ammattilaiseen on tarpeen.

Siirry tästä Omaolon koronavirustaudin oirearvioon

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.