323

Kartalla näkyvät värit kuvaavat asiakas- ja potilastieto järjestelmien kirjoa Suomessa.

SoteDigi on koonnut yhteenvedon kuvaamaan asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuksien nykytilaa pohjaksi vanhojen potilastietojen arkistoinnin suunnittelulle. Yhteenveto tehtiin valtiovarainministeriön (VM) tekemän maakuntavalmistelun järjestelmäkokonaisuuksien kartoitusmateriaalien pohjalta. Materiaalista yhdistettiin laadullisen analyysin keinoin tietoja koskien eri potilastietojärjestelmiä ja muodostettiin siten tilanteesta yleiskuva.

Yhteenvedon tuloksista selviää, että Suomessa on tällä hetkellä käytössä yhteensä 26 potilastietojärjestelmää, joista on tehty yhteensä 323 asiakas- ja potilastietojärjestelmäasennusta. Järjestelmien määrän odotetaan laskevan seuraavan 5-10 vuoden aikana kymmenekseen nykytilasta. Menossa olevan kehityksen mukaan, tämä voisi tarkoittaa sitä, että 26 erillisen järjestelmän ja 323 asennuksen sijasta Suomessa olisi käytössä vain kolme erillistä asiakas- ja potilastietojärjestelmää. Uusiin potilastietojärjestelmiin ollaan siirtymässä, sillä nykyiset järjestelmät eivät kommunikoi keskenään ja sellaisenaan eivät tue sote-ammattilaisten työtä.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.