317

Mies käyttää sohvalla Maanmittauslaitoksen rajapintapalveluita tietokoneella

Suuri osa organisaatioiden keräämästä tiedosta on paikkatietoa, jota havainnollistaa kartalla sekä yhdistää ja analysoida sijainnin avulla. Maanmittauslaitos tarjoaa aineistonsa yhteiskunnan käyttöön 15 rajapinnan avulla.

Tilastojen valossa suosituimmalta Maanmittauslaitoksen rajapinnalta – Karttakuvapalvelu (WMTS) -rajapinnalta – ladattiin viime vuonna 317 karttatiiltä sekunnissa. Yksi karttatiili vastaa 256×256 pikselin kokoista karttapalaa.

Karttakuvapalvelun käyttäjät saavat sovellukseensa kartat suoraan verkosta. Käyttäjien ei silloin tarvitse säilöä, tallentaa ja ylläpitää Maanmittauslaitoksen tuottamaa karttatietoa omissa tietovarastoissaan, koska palvelun kautta on saatavissa aina ajantasaisin tieto.

Palvelun kautta voi hakea maasto- ja taustakarttoja, ortokuvia sekä kiinteistörajoja. Palvelussa on myös teematuotteita, kuten liikenneverkot, rakennukset ja osoitteet.

Karttakuvapalvelun aineistot ovat maksuttomia ja Maanmittauslaitoksen avoimen tietoaineiston lisenssin alaisia. Palvelun sopimuskäytöstä peritään hakumäärään perustuvaa ylläpitomaksua.

Vuoden aikana palveluun tehtiin yli 10 miljardia karttahakua. Nousua vuodesta 2017 oli 2,4 miljardia.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat: , ,

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

captcha