28,5 %

Maanmittauslaitoksen hankintapalveluryhmä ryhmäkuvassa

Maanmittauslaitoksen hankintapalveluryhmä kehittää muun muassa ostolaskujen automaatiota.

Maanmittauslaitos otti vuoden alusta käyttöön sähköisen tilaamisen ja ostolaskujen käsittelyjärjestelmän Handin. Nyt laskuista 28,5 prosenttia sujahtaa automaattisesti maksuun ilman käsityötä. Ison viraston säästöt ovat merkittävät, jos vuoden 2020 lopussa päästään tavoitteeksi asetettuun 90 prosenttiin.

Automaattisesti hyväksyttävä lasku maksaa Maanmittauslaitokselle 0,82 euroa, kun henkilön käsittelemänä kustannus on 4,13 euroa laskulta. Tämä ei vielä edes sisällä laskuja käsitteleviltä työntekijöiltä säästyvää työaikaa.

Maanmittauslaitoksen hankinnan funktiossa hankintoja pyörittää hankintapalveluryhmä (kuvassa), jossa seurataan tarkasti muun muassa sitä, miten laskunkäsittelyn automaatiotaso kehittyy.

Maanmittauslaitos on päässyt alkuvuonna ostolaskujen toimintatapansa muutoksen kanssa hyvin liikkeelle. Laitos on myös auttanut useita muita valtion virastoja Handin käyttöönotossa.

Työ on osa valtionhallinnon yhteistä Handi-ohjelmaa, joka on aiemman hallituksen kärkihanke hankintojen digitalisoinnista. Lue lisää Maanmittauslaitoksen kuulumisista Handin verkkosivuilta.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat: ,

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

captcha