167

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen (Palkeet) vuoden 2019 tammi-syyskuun aikana tarkastamien matkalaskujen perusteella valtionhallinnon virkamiehet ovat vuoden 2019 aikana vierailleet virkamatkoillaan koti-Suomen lisäksi 167 muussa maassa. Kohdemaiden määrä on samaa tasoa kuin vuonna 2018, jolloin matkakohteiksi valikoitui Suomen lisäksi kaikkiaan 177 maata. Vaikka ylivoimaisesti suurin osa virkamatkoista tehdäänkin kotimaassa, vievät valtionhallinnon työtehtävät tekijäänsä toisinaan myös kaukaisempiin kohteisiin.

Maakohtaisesti tarkasteluna ulkomaille tehtyjen virkamatkojen suosituimpia kohteita ovat viime vuosina olleet Belgia, Ranska, Ruotsi ja Saksa. Euroopan Unionin jäsenyys ja siitä aiheutuva matkustustarve esimerkiksi Brysseliin ja Strasbourgiin näkyvät siis tilastoissa selvästi. Muutoinkin Euroopan eri maat ovat ulkomaille suuntautuvien virkamatkojen kohteina yleisimpiä. Virkamatkojen kohdejakauma riippuu paljon myös hallinnonalasta ja virastosta. Ulkomaille tehtävien virkamatkojen osuus on ehkä odotetustikin suurin ulkoministeriön hallinnonalalla, jossa kaksi kolmesta vuonna 2019 laskutetusta matkapäivästä on kulunut ulkomaankohteissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat: , ,

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

captcha