16

16 %

Valtion ostoista 16 prosenttia tehtiin vuonna 2018 konsernitoimijoilta, eli valtion yhteisiltä palveluntarjoajilta, kertoo Tutkihankintoja.fi. Suurimmat osuudet tästä jakautuvat toimitilayhtiö Senaatti-kiinteistöille, jolta ostettiin 8 prosenttia konsernitoimijoilta tehdyistä hankinnoista, sekä ICT-palveluja tarjoavalle Valtorille, jonka osuus oli 6 %.

Valtion yhteisten palveluiden tuottajat toteuttavat laadukkaat tukipalvelut valtion virastoille ja laitoksille. Samankaltaisia tehtäviä ja osaamista yhdistämällä aikaansaadaan tehokkuutta ja säästöjä, ja virastojen voimavarat vapautuvat niiden perustehtäviin. Palveluntarjoajia ovat Hansel, Haus, Palkeet, Senaatti, Valtiokonttori ja Valtori.

Tutkihankintoja.fi-palvelu avaa näkymän valtion hankintoihin. Palvelu lisää valtion rahankäytön avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Palvelusta näkee, keneltä tuotteita ja palveluja on hankittu, ja milloin nämä hankinnat on tehty. Yhteisten varojen käyttöä on avattu ostolaskutasolle saakka. Tutustu palveluun: http://www.tutkihankintoja.fi

 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat:

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.