14

Suomessa oli vuonna 2019 14 kuntaa, joissa väestö kasvoi nopeasti (yli 1 % vuodessa).

Kuntien tilanneseurantaan keskittyvästä Tutkikuntia.fi-palvelusta löytyy kattavasti ajantasaista tietoa kuntien taloudesta, väestöstä, toiminnasta ja toimintaympäristöstä. Palvelun tarkoituksena on helpottaa ja laajentaa kuntien tilannekuvan seurantaa tarjoamalla viimeisimmät tiedot kuntien talouden ja toiminnan kannalta keskeisistä indikaattoreista.

Kuntien tilanneseurannan raporteilla voi tarkastella ja vertailla mm. kuntien väestörakennetta, väestön ikäjakaumaa, väestönmuutosta ja huoltosuhdetta. Kuntien ja kuntayhtymien talouden raporteilla voi tarkastella kuntien ja kuntayhtymien taloudellista tilaa ja toimintaympäristöä useilla eri indikaattoreilla.

Kuntien tilanneseurannan raporteilla halutaan palvella niin valtion ja kuntien päätöksentekoa kuin laajempaakin yleisöä. Tieto on avoimesti ja helposti kaikkien saatavilla visualisoituina näkyminä. Tutkikuntia.fi on osa laajempaa Tutkihallintoa.fi-palvelua, jossa on kuntien tilanneseurannan lisäksi tarjolla myös valtion talous-, henkilöstö- ja tuloksellisuustietoja. Palvelusta löytyviä kuntien tietosisältöjä tullaan jatkossa kasvattamaan. Myös palvelun ulkoasua ja käytettävyyttä kehitetään jatkuvasti saadun palautteen pohjalta.

Raporttien sisältö on määritelty yhdessä valtiovarainministeriön kanssa, ja niiden teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Valtiokonttori.

Tutustu tarkemmin kuntien tilannekuvaan osoitteessa Tutkikuntia.fi >

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat: , , ,

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.