1,05 miljoonaa

1,05 miljoonaa käyttökertaa Suomi.fi-kartoille.

Viikon luku (tarkalleen 1 045 992) kertoo, että Suomi.fi-kartat-palvelun karttanäkymiä käytettiin tammikuun aikana yli miljoona kertaa. Palvelulla on satoja rekisteröityneitä käyttäjiä. Joko oma organisaatiosi on ottanut karttapalvelun käyttöön?

Suomi.fi-kartat on julkishallinnon yhteinen karttapalvelu karttojen ja paikkatietojen hyödyntämiseen. Karttakäyttöliittymän voi upottaa verkkosivuille tai sitä voi hyödyntää esimerkiksi asiointipalvelun karttakomponenttina. Palvelun avulla voi luoda karttanäkymän esimerkiksi toimipisteiden sijainneista, ja sitä voi hyödyntää myös tiedon visualisointiin esimerkiksi esittämällä eri ilmiöiden alueellista jakautumista teemakarttojen avulla. Karttoihin voi tuoda myös omia aineistoja.

Miksi Suomi.fi-kartat? Palvelu hyödyntää Maanmittauslaitoksen luotettavia, ajantasaisia ja kansallisia kartta-aineistoja. Sen avulla voi myös tehdä entistä saavutettavampia digitaalisia palveluita, sillä taustakartaksi voi valita myös selkokartat, jotka ovat saavutettavia myös esimerkiksi heikkonäkösille.

Esimerkki teemakartasta ja selkokartasta.

Esimerkkejä Kartat-palvelusta: vasemmalla teemakartta (lapsiperheiden suhteellinen osuus), oikealla selkokartta.

Otetaan paikkatiedoista täysi hyöty irti! Lue lisää Suomi.fi:n sivuilta.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat: , ,

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

captcha