10.4.

Paikkatieto koostuu sijainti- ja ominaisuustiedoista.

Maanmittauslaitos julkaisi 10.4. paikkatietokoulutuksen valtion päättäjille ja asiantuntijoille tavoitteenaan auttaa hyödyntämään paikkatietoja erityisesti päätöksenteossa. Paikkatietoon syvennytään esimerkiksi turvallisuuden, hyvinvoinnin, biotalouden ja paremman kaupunkisuunnittelun näkökulmista.

Paikkatiedolla parempia päätöksiä -verkkokoulutus on valtion yhteisessä digitaalisessa oppimisympäristössä, eOppivassa. Koulutus on maksuton ja avoin kaikille noin 73 000 valtiolla työskentelevälle henkilölle.

Koulutus antaa valmiudet tunnistaa paikkatietojen merkityksen yhteiskunnan eri sektoreilla, ottaa paikkatiedot hyötykäyttöön omassa työssä ja vahvistaa kykyä huomioida paikkatiedot osana päätöksentekoketjua.

Paikkatietoteknologia on murroksessa ja sen hyödyntäminen lisääntyy merkittävästi yhteiskunnan eri aloilla. Paikkatietojen tehokas käyttö vaatii osaamista. Koulutusta voi suositella kenelle tahansa, joka on kiinnostunut paikkatietojen hyödyntämisestä ja niiden tehokkaasta käytöstä eri yhteiskunnan osa-alueilla.

Yksi Maanmittauslaitoksen perustehtävistä on paikkatietojen käytön edistäminen. Tämä verkkokoulutus on yksi tapa, jolla julkishallinnon organisaatioissa työskentelevät saavat perustiedot paikkatiedosta ja sen käytöstä.

Koulutus koostuu lyhyistä teksteistä, videoista ja grafiikoista sekä oppimista testaavista tehtävistä. Koulutus sisältää johdannon ja yhteenvedon lisäksi moduuleita, joissa syvennytään paikkatiedon käyttöön esimerkiksi turvallisuuden, hyvinvoinnin, biotalouden ja paremman kaupunkisuunnittelun näkökulmista. Jos koulutuksen käy läpi kevyellä otteella, aikaa menee noin puoli tuntia.

Tervetuloa Paikkatiedolla parempia päätöksiä -koulutukseen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tietoa kirjoittajasta:
Tietokiri-sivustolla Viikon lukua päivittää moni eri henkilö eri organisaatioista. Haluatko tarjota mielenkiintoisia lukuja tälle palstalle? Ota yhteyttä osoitteeseen analysointipalvelu ( at ) valtiokonttori.fi.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

captcha