Tutkihallintoa.fi

Avasimme Tutkihallintoa.fi-palvelun virallisesti 7.1.2020. Testisivusto oli ollut tätä ennen pystyssä jo pari kuukautta.

Kaikille avoimessa julkishallinnon raportointipalvelussa eli Tutkihallintoa.fi-sivustolla julkaistaan

  • 1.1.2020 alkaen: kuntien talousarvio-  ja suunnitelmatiedot
  • 1.1.2021 alkaen: kuntatalouden toteumatiedot
    • Vuonna 2022 kunnat ja kuntayhtymät raportoivat vuoden 2021 tilinpäätöstiedot palveluluokittain.
  • vaiheittain vuosien 2019-2020 aikana: valtionhallinnon talous-, henkilöstö- ja tuloksellisuustiedot (saatavilla tällä hetkellä myös Netra-palvelusta, netra.fi).
  • tulossa myös: laajemmin tietoa kuntien tilanteesta (teemme sisältömäärittelyä parhaillaan valtiovarainministeriön kanssa)

Tutkihallintoa.fi on julkinen palvelu, joka on myös julkishallinnon sisäisille toimijoille tärkeä ohjauksen ja seurannan työkalu.

Tätä niin kutsuttua julkishallinnon raportointipalvelua rakennetaan yhteistyössä Valtiokonttorin ja CSC:n kanssa. Työhön osallistuu lisäksi asiantuntijoita Palkeista ja valtiovarainministeriöstä. Palvelusta halutaan tehdä helppokäyttöinen ja visuaalinen. Kuulemmekin asiakkaiden tarpeita ja näkemyksiä projektin eri vaiheissa, jotta uusi palvelu vastaisi mahdollisimman hyvin erilaisiin tarpeisiin.

Tutustu vuonna 2019 tehtyyn kokeiluun!

Toteutimme vuoden 2019 aikana yhdessä Dear Lucy Oy:n kanssa kokeilun, jonka avulla haluttiin kerätä käyttäjien kokemuksia tiedon esittämistavasta. Kokeilusivulle on toteutettu yhteensä kolme raportointinäkymää valtionhallinnon henkilöstöstä, menoista ja tuloista.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!

  • projektipäällikkö Anna Sirenius, Valtiokonttori
    anna.sirenius (at) valtiokonttori.fi