Tieto on toimivan hallinnon perusta

”Tiedosta tekoihin ja kohti viisasta hallintoa”, kehottaa Markus Siltanen valtiovarainministeriön sivuilla julkaistussa kolumnissaan tiedolla johtamisesta ja tietopohjaisesta päätöksenteosta.

Siltasen mukaan hallinnon arvo syntyy hyvistä ja vaikuttavista palveluista, kustannustehokkuudesta sekä vakaan yhteiskunnan rakentamisesta.

”Tämä edellyttää, että tiedolla johtamista hyödynnetään hallinnossa esimerkiksi strategisia tavoitteita asetettaessa, toiminnan operatiivisessa johtamisessa sekä tavoitteiden ja tulosten seurannassa. Johdon tehtävänä on mahdollistaa prosessit, joiden avulla tieto muutetaan toiminnaksi. Tiedolla johtamisessa onkin lopulta kyse toiminnan uudistamisesta ja oppimisesta”, hän kiteyttää.

Lue koko kolumni valtiovarainministeriön sivuilta ja jaa ajatuksesi siitä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #tietokiri!

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat:

Tietoa kirjoittajasta:
Markus työskentelee valtiovarainministeriössä finanssineuvoksena. Hän toimii strategisen ohjauksen ja ohjausjärjestelmien, johtamisen kehittämisen ja valtionhallinnon rakennejärjestelyjen parissa. Hän vastaa ministeriössä Tietokiri-hankkeen suunnasta. Markus on koulutukseltaan oikeustieteiden kandidaatti ja varatuomari. Intohimona Markuksella on myös yrittäjyys ja hän toimii osakkaana tai neuvonantajana useissa yrityksissä. Iloa elämään tuo kolme tyttöä (perhe), futis ja hauskat kohtaamiset innostavien ihmisten kanssa.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

captcha