Miltä hankinnat näyttävät?

Hankintapulssi on nyt tunnusteltavissa Hanselin nettipalvelussa. Uusi, visuaalinen työkalu tarjoaa kirjautuneille käyttäjille maksutta kokonaiskuvan oman organisaatiosihankintatietoihin. Tunnuslukujen tunteminen on ensimmäinen askel matkalla kohti paremmin johdettua hankintatoimea ja huolellinen suunnittelu on edellytys onnistuneille hankinnoille.

Sähköiset työkalut käyttöösi

Viimeisen vuoden aikana uusia välineitä toteutuneiden hankintojen tutkimiseen on kehitetty huimaa vauhtia. Alkuperäinen ajatus yhteishankintojen tarkemmasta analysoinnista laajeni varsin nopeasti ostolaskudatan avaamiseen laajemminkin.

Valtion hankintadatapalvelu mahdollistaa tietoihin tutustumisen konsernitasolla ja Tutkihankintoja.fi tarjoaa näkymän valtion ostoihin kaikelle kansalle. Porukan tuorein tulokas, Hankintapulssi, puolestaan palvelee Hanselin asiakkaita kirjanpitoyksikkötasolla. Kehitystyö jatkuu, ja uusia ominaisuuksia palveluihin jo olemassa olevien rinnalle on luvassa.

Hanselin kehityspäällikkö Tuula Risikko.

Hansel auttaa hankintatoimen kehittämisessä ja analysoinnissa

Edellä mainituilla työkaluilla pääsee alkuun hankintatoimen tutkimisessa. Kun tarve syvenee, apuun kannattaa ottaa Hanselin tarjoamat hankintatoimen analyysipalvelut. Niiden avulla saat selville hankintamäärärahojen käyttökohteiden lisäksi myös sen, mitkä ovat organisaatiosi hankintatoimen vahvuudet ja kehittämiskohteet. Repertuaarimme kuuluvat tällä hetkellä hankintatoimen nykytila-analyysit ja hankinta-analyysit.

Hankintatoimen nykytilan analyysi käsittää organisaation hankintatoimen eri osa-alueiden analysoinnin hankintatoimen strategisesta johtamisesta aina toimittajasuhteiden hallintaan. Analyysi tehdään haastattelemalla organisaation hankintatoimen eri tehtävissä toimivia henkilöitä.

Hankinta-analyysi puolestaan käsittää organisaation hankintamäärärahojen käytön analysoinnin pääasiassa organisaation ostolaskuaineiston ja Hanselin toimittajaraportoinnin perusteella. Rikastamme hankinta-analyysiä jatkossa hankintasuunnitelmien ja sähköisen kilpailuttamisen tiedoilla. Lisäksi hankinta-analyysissä tarkastellaan organisaation toimittajakenttää eri lähteistä saatavilla tiedoilla.

Tie hallittuihin hankintoihin kulkee niiden koko elinkaaren ymmärtämisen kautta. Tässä Hanselin asiantuntijat ja sähköiset työkalut ovat apunasi.

Valtion budjettitalouteen kuuluvat Hanselin asiakkaat saivat 20.4.2018 alkaen käyttöönsä hankintojen helppokäyttöisen työpöydän, Hankintapulssin maksutta osoitteessa www.hansel.fi.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avainsanat: ,

Tietoa kirjoittajasta:
Tuula Risikko työskentelee Hanselissa kehityspäällikkönä. Hän työstää muun muassa virastojen tilaamia hankinta-analyysejä. Tuula on taustaltaan julkisten hankintojen ja hankintatoimen sähköisten työkalujen asiantuntija. Hänellä on myös useamman vuoden kokemus erilaisista julkisen terveydenhuollon hallinto- ja hankintatehtävistä. Tietokirissä Tuula edustaa Hanselia, kun tarvitaan hankinta-analyysien asiantuntijaa.